29.8.15

Fındık Pare Tarifi

29.8.15









sizlere,hem lezzetlii ,hem pratik,ani misafirlere kolaylıkla hemen yapacağınız bir tatlı tarifimiz var.



MALZEMELER


  • 1 yumurta,
  • 1 .çay bardağı sıvıyağı,
  • 250 grm margarini,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay bardağı irmik

ŞERBET İÇİN:

  • 2 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 3 damla limonun suyu

YAPILIŞI

  1. yoğurma kabımızın içine margarini,sıvıyağı,yumurtayı koyup harmanlıyalım, ardından kabartma tozu vanilyayı da ekleyip unumuzu da azar azar ilave edelim hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak,
  2. vee hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım, istediğimiz şekli verelim, şeklini verdiğimiz hamuru bir tabağa döktüğümüz irmiğe batıralım heryerine eşit şekilde gelmeli. ve, önceden ısıtılmış  170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim hafif pembeleştikten sonra fırından çıkartıp önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti kepçe yardımı ile tatlının üzerine şerbeti gezdirelim tepsinin üstünü örtelim ki eşit derecede şerbeti emsin. şerbetini döküp dinlendirdiğimiz tatlımız hazır afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder