5.6.15

Çöp Şişte Adana Kebap Ve Köfte Tarifi

5.6.15
Sevgili kebap severler. sizlere evinizde rahatlıkla Çöp şişte hem köfte, Hemde adana kebabı ,nasıl yapılır nasıl lezzetli olur, doğulu biri olararak kebap sevgimiz bir hayli bilinir. her çeşit kebap vardır, yakında her çeşidini paylaşacağım sizlerle  evimde fırın yemekleri baş tacımdır kebaplarda bunlardan bir tanesi. ne güzeldir değilmi ızgara kokusu rabbim herkeze  nasip etsin.
 tarifimize  geçebiliriz kişi sayısına göre malzemeler çoğaltılabilir.'' En sevmediğim şey diyet diye adlandırdığımız açlık grevine girdiğimizde  :) Kebap kokusu almak aman allahım ozaman ya eziyet çektirecez kendimize :) yada amaan pazartesi başlarım diyip Kebap yetmezmiş gibi o günü yeme günü ilan ederiz :) ne yapalım millet olarak yemeğe düşkünüz. elalem icadta  sınır tanımıyor biz ise aklımız fikrimiz yemeğe çalışıyor ee ne yapalım bizde böyle mutluyuz.



MALZEMELER
  • 500 grm köftelik kıyma
  • 1 tane  kuru soğan
  • 1 küçük al biber yani kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • karabiber 
  • tuz
  • süslemesi.
  • 4 tane çeri domatez
  • 3 tane kıl biber yani ince sivri biber
  • kişi sayısına göre çöp şiş adana kebabı için yatsı çöp şişler
  • lavaş ekmeği
YAPILIŞI.

köftemiz için kıymayı geniş bir tasın içine alalım kırmızı biberi doğrayıcıda incecik kıyalım üstüne soğanı ve sarımsağı da ekleyelim iyice ufaldıklarında doğrayıcının içindeki malzemenin suyunu başka bi tasa elimizle hafif sıkıp sıktığımız malzemeyi  kıymanın içine koyalım tuzunu, karabiberini de koyup iyice yoğuralım malzemeyi iyice yedirdikten sonra köftenin üstünü kapatıp buzdolabında dinlendirelim yapacağımız saate kadar. dilerseniz hemen şeklini verip pişirebilirsiniz. ama kebapların en büyük özelliği harcın dinlendirilmiş olması. gelelim görselee köfte için yuvarlak köfteler yapalım her şiş için 4 tane köfte kullandım. çeri doöatezleriniz çok küçükse öylece kullanın hafif büyükse ortadan ikiye bölelim biberlerimizi keselim resimdeki gibi.şişlere dilediğimiz gibi dizelim adana kebabı için ceviz büyüklüğündeki köfteyi elimizde iyice yuvarlayıp ve hafif yatsılaştırıp şişi ortadan geçirelim ve yavaşça şeklini adana kebabı şeklinde ayarlayalım. pişirmek için.ben uzun ve eni dar olan fırına dayanıklı borcam kullandım üstüne teker teker dizdim resimde görüldüğü gibi birde sosumuz var bir kasede 1 tatlı kaşığı biber salçası tuz taze kekik kuru kekik de olur 1 yemek kaşığı sıvıyağı 1 çay bardağı suyla kıvamını açıp köftelerin üstüne döküyoruz o sos zaten  alttaki borcama akacaktır.  170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. piştiğinde lavaşın üstünde servis edelim suyunu hafif üstüne gezdirelim afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Kebap diyince akan sular duruyor.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekür ederim emelcim. evet çok haklısın kebapların yeri çok farklıdır.

    YanıtlaSil